14 Mart 2016 Pazartesi

Başkentte altı ayda üçüncü terör saldırısı...

Ankara’da dün akşam 18:40 civarı bir patlama daha oldu ve 37 can daha gitti ve yine yüzlerce engellimiz oldu.  

Son altı ay içinde Ankara’da bu üçüncü terör eylemi oldu, Hükümet “engellediğimiz onlarca eylem var” dese de, artık iş çığrından çıktı. Bu terör eylemlerini ön göremiyorlar, ama doğru bilginin alınacağı tek mecra olan basına anında yayın yasağı getirerek engelliyorlar. Belki de; yanlış bilgiyi engelliyorlar. 

İnsanımız; internete yönlenip sosyal ağlardaki kirli bilgileri okuyor seyrediyor ve paylaşıyor.

Ülkenin başkenti düşürülmeye çalışılıyor, bu o kadar basit değil ama yitip giden yaşamlar ve oluşan korku ortamı hak edilen bir ortam değil. Artık insanlar yaşamını sürdürürken endişeli, artık insanlar korkuyor, artık insanlar “bu ortamı hak etmediğini” düşünüyor. 

Birde yeni bir moda başlattılar, sanırım sosyal medyanın baskın olmasıyla ortaya çıkan bir durum bu; bir terör saldırısı olduğunda, yaralılar için internette sosyal ağlarda “kan ihtiyacı var lütfen bağış yapalım” anonsları yapılıyor ve paylaşım isteniyor. Facebook ve Twitter bu haberlerle dolup taşıyor, hastanelerde sağlıkçılar birde kan vermek isteyenlerle tartışıyor, kalabalığı dağıtmaya uğraşıyor.

Geniş bir açıdan bakılacak olursa insanımızda bu türden yardımlaşma, destek olma veya gönüllü olarak başkalarının yaşadığı probleme anında çare bulma isteği güzel bir duygu. Ama bu olaya şu yönüyle de bakılmalı bence; insanımız kan vermek için hastanelere akın ettiğinde sağlık personeli kan vermek isteyenle uğraşamaz.

Kan istenildiği an verilebilir, illaki bir terör olayının olması beklenmesine gerek yok… Kan vermek için böyle infiallerin beklenmesi de gereksiz. 

Bir terör örgütü yanlısını düşünün; hastanede terör mağdurunu tedavi etmekte olan sağlık görevlisinin işini doğru dürüst yapamaması için uydurma bir kan ihtiyacı anonsu yapıp tedavi almak isteyen kişiye zorluk çıkartmak istiyor, bunu da sağlıkçıların başını meşgul ederek yapar.

Yaşanan terör sonrası gidin kan verip stokları  yükseltin... Acil durumda kan vermeye gittiğinizde anca yaralılara yapılacak müdahaleyi engellersiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder