4 Kasım 2015 Çarşamba

Oy hakkımı kullanamıyorum...

Yasalarca bana verilmiş olan ülkenin siyasi geleceğini belirleyecek oy verme hakkımı kullanamıyorum, bunun başlıca nedeni ise bir tekerlekli sandalyeli engelli olmam.

Bir tekerlekli sandalyeli olmak ülkenin geleceğini belirleyecek olan seçimlerde de “sandığa oyunu atamaman” demek. Bu ülke hiçbir yerde bana vermediği değeri, oy hakkımı kullanmam konusunda da vermiyor. Yasalarca bana verilmiş bir hak çiğneniyor, ben ve benim gibileri yok sayılıyor. Bir tekerlekli sandalyeli olduğum bilindiği halde 1 Kasım seçiminde oyumu kullanacağım sandık bir okul binasının ikinci üçüncü katına konuluyor ve tekerlekli sandalyemle oraya çıkmam oyumu sandığa atmam bekleniyor.

Biliyorum ki oyumu kullanacağım sandık bulunduğu odadan çıkartılamaz, sandık yerinden kımıldatılamaz. Benim illaki o merdivenleri tekerlekli sandalyemle bir tabut gibi eller kollar üzerinde aşmam ve oyumu kullanmam bekleniyor.

Tedavim için hastaneye sağlık ocağına gitmek istediğimde engellerle karşılaştım, açıköğretim okumak istediğimde engellerle karşılaştım, kamu kurumlarına gittiğimde engellerle karşılaştım, özel kurumlara gittiğimde engellerle karşılaştım, toplu taşımalarda engellerle karşılaştım, parklara bahçelere gittiğimde engellerle karşılaştım, sinemaya tiyatroya müzeye gittiğimde engellerle karşılaştım.

Bana hiçbir yerde kolaylık öncelik sağlanmadı, her yerde her zaman bana engeller çıkartıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder