10 Kasım 2014 Pazartesi

Bu kaçıncı Dejavu

Bugün Deja vu oldu… Yani yaşadığım bir anı tekrardan yaşadım. Son bir yılda beşinci altıncı kez yaşadığım bir Deja vu idi bu.

Bugün karnımızı doyurmak için komşumuzun yirmi yaşındaki sarışın yakışıklı oğlu Faruk’la Olivium alışveriş merkezindeydik. Yemek katına çıkmak için asansörden başka alternatifim olmadığı için doğruca asansör önüne gittik. Ben asansörün kapısına yakınım Faruk’sa asansör çağıran düğmenin yanında, çünkü ülkemizde asansörlere öyle bir rağbet var ki, insanımız iki metre yürüyeceğim merdiven çıkacağım diye korkuyor. Asansör her açıldığında içerisi dolu olduğundan, Faruk sürekli düğmeye basıp asansörü bizim bulunduğumuz kata çağırdı.

Hem kalkıp “kalçam ağrıyor, dizim ağrıyor, bileğim ağrıyor” deniliyor hem de iki metre yürüyeceğim merdiven çıkacağım diye korkuluyor. 

Kapı açıldı içeride iki kişilerdi, beni asansöre almamak için beni görür görmez asansörün kapısını düğmeye basarak kapatmaya çalıştılar. Ama unuttukları bir şey vardı, bu sefer yanımda Faruk vardı, Faruk düğmeye basıldığını anlayınca hemen kapının açılması için o da dışarıdaki düğmeye hızlıca bastı ve asansör içindekiler şaşkına döndü.

Ben tekerlekli sandalyemle hemen asansöre girdim, arkamdan da Faruk geldi. Öyle sert baktık ki asansörün içinde bulunan adamla kadın bir kat sonra asansörden indiler. Bizde yemek katına çıkıp bir güzel karnımızı doyurduk.

Madem muhafazakarsın, ananı karını kızını kıskanıyorsun, o zaman evinde oturacak yemeğini giyeceğini gıdanı evine sipariş edeceksin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder