28 Kasım 2016 Pazartesi

Çocuklarınızın silahlanmasını engelleyin...

Dün internette Facebook’da Twitter’de ve blog sayfam olan unal76.blogspot.com adresimde, başlığında “çocuklarınızın silahlanmasını engelleyin” yazan bir resim paylaştım.

Paylaştığım bu resim anlatmak istediğim her şeyi anlatan bir resimdi ve bir başlık yazmam bile gereksizdi. Bu resimde üç dört yaşında bir çocuk eli rengarenk oyuncakların bulunduğu bir ortama uzanıyordu ve o küçücük eli bileğinden tutan bir el vardı. Bu küçük elin uzandığı oyuncak bir silah olduğundan büyük el onu silaha ulaşmasını engellemeye uğraşıyordu.

Yaklaşık bir ay önce aklıma gelen bu fikri anca dün yayınlayabildim.

İki üç gün önce Cumartesi günü Erey çay bahçesinde Dursun ağabeyin seyyar oyuncakçısında bir babayla üç dört yaşında oğlunu zaman geçirirken gördüm. Bu baba oğulun yanıma gittim ve “bir resim çekmek istiyorum yardımcı olur musunuz? Resimde oğlunuzun sadece eli gözükecek suratı görünmeyecek” dedim ve almak istediğim kareyi anlattım, baba da kabul etti.

Kare için bir dakika kadar uğraştık, çekimi yaptım babaya “teşekkür” ettim, ufaklığa montumun cebimde duran bir paket çikolatayı verip yanlarından ayrıldım. Tam olarak istediğim kareyi almıştım neredeyse, Özkan’dan da bu resimde bulunan silahı Photoshop efekt programında belirginleştirmesini istedim. Özkan’da istediğimi yaptı ve resmi bana geri gönderdi.

Bende dün öğleden sonra resmi ve yazacağım yazıyı hazırlayıp internette paylaşımlarımı yaptım. Bilmiyorum ama bana göre çok güzel bir paylaşımdı, ama yeterli ilgiyi görmedi gibi.

Eğer bu ülkede şiddetin vahşetin terörün suikastin azalması bekleniyorsa, kin nefret öfkenin ve düşmanlığın azalması bekleniyorsa bu resimdeki silaha ulaşmaya çalışan çocuklarımızın ellerinin büyükler tarafından  engellenmesi gerek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder