19 Şubat 2013 Salı

Sınırsız internet bağlantısı


Ben sınırsız olarak internet hizmeti alıyorum ve bunun karşılığı olarak ta Türk Telekom adlı şirkete aylık olarak 63- TL ödüyorum. Türk Telekom devletin bir kuruluşu ve Ulaştırma bakanlığına bağlı. Türk Telekom’un sunduğu hizmetler arasında telefon telgraf posta gibi hizmetler var, ama ben sadece internet servisini kullanıp ve karşılığında 63- TL ödüyorum.  

Türk Telekom’un normal internet hizmeti ayda 4 Gb kotalısı 20-TL ila 30- TL arası, ama kotalı olması benim için sorun olduğundan, ben sınırsız internet bağlantısı kullanıyorum. Sınırsız kullanmamın nedeni ise ben çok aşırı internet kullanıyorum, “ben ayda kullanılan 4 Gb’yi bir iki günde bitiririm” diyebilirim, bu yüzden kotalı olan bağlantı benim için yetersiz.

Ben internette; radyo dinliyorum, televizyon seyrediyorum, dizi filmi izliyorum, sinema filmi izliyorum, bilgisayardaki arşivime film müzik klip indiriyorum, yeğenlerim oyun oynuyor, wireless modemimle internetimden komşularım faydalanıyor.

Eğer ben kotalı internet bağlantısından almış olsam, 20- TL 30- TL değil yüzlerce TL ödemek zorunda kalırdım. Türkiye’ye ADSL bağlantısı geldiğinden bu yana Sınırsız kullanıyorum, çünkü biliyorum kotalı internetin bana yetmeyeceğini.

Defalarca kez duymuşumdur “kotalı bağlantı alıp ta pişman olan, faturası gelip de ne yapacağını şaşıran çözüm arayan çok gördüm. Herkes ucuzluğuna kanıp, alıyor kotalıyı, sonra kota sınırını aşıyor ve faturası onlarca katına çıkıyor.

İnternette çocukların oyun oynaması, bolca video seyretmek, televizyon seyretmek radyo dinlemek veya wireless’te bağlantını paylaşmak kotayı on günde aşmaya neden olur.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder