19 Şubat 2013 Salı

Çığrından çıkmış...

Biraz önce gözümü açtığımda parasını ödeyerek uydu alıcıma taktığım kartla çalışmasını sağladığım bir kanal açıktı. 

Yayında da iki üç kişi toplanmış caka satıyordu, yok aile toplumu şöyle olmalı diye, yok böyle olmalı diye. Saçma sapan düşünceleri fikirleri dedikoduları seyredenlerin beynine sokuyorlar işte. Benim parasını verip eve soktuğum televizyon kanalı bu değildi, son yıllarda değiştirilen toplum bu paralı kanalların yayınına da yansıdı. Anlatılanlar sadece dedikodudan ibaret olmaya başladı “mış…” “miş...” diyerek konuşmaya başladılar. Program sunucuları konuşmacıları neredeyse ağızlarına sakız alıp şakkudu şukkudu çiğneyerek programı sunacaklar.

Topu topu beş altı dakika seyrettim ve hemen kalkıp bilgisayarımın başına geldim. Bu ne ya insanı rezil ediyorlar paralı yayınları ile. Bunları seyredeceğime çizgi film seyrederim, yemek nasıl yapılır onu seyrederim, uzayda oksijensiz nasıl yaşanır onu seyrederim, daha iyi.

Programa Almanya’dan bir bayan seyirci bağlandı ve başladı “on beş yaşında evlendirildim Almanya’ya yerleştim, iki oğlum oldu, sekiz yıl evli kaldım, kocam ne yaptığımı arayıp sormadı ve şimdilerde çocuklarım yirmili yaşlarda…” diyip hüngür hüngür ağlamaya başladı. Ne soru sordu ne de ağlanacak bir şey anlattı, yaptığı sadece şov.Sen kocandan ayrılmışın, kimseye ihtiyaç duymadan çocuklarını büyütmüşün, Avrupanın ortasında kanunlarda yanında çocuklarında yanında olan bir kişinin bu kadar bilinçsizce konuşması bana saçma geldi.  Hanımefendi; ya kanalın çalışanıydı zaman doldurmak için bunu yaptı, ya da bunu yapması için telkinde bulunuldu.

Öncelikle en yakın zamanda, bu kanalının platformundan bu tür yayınları verdikleri için ayrılacağım. Para vererek kanallarını televizyonum kanalları arasına soktuğum için pişmanım. Bu toplumu bu kadar basite almaya başlayan, yayınlarıyla izleyicisine hiçbir şey vermemeye başlayan, magazini dedikoduyu asılsız haberi ön planda tutmaya başlayan bu kanalı kınıyorum. 

Benim kınamamla veya platformlarından ayrılmamla, ne bu saçma sapan yayınlarını durdururlar ne de içeriklerine dikkat ederler. Biliniyor ki; para her şeyi çözüyor, hatır her şeyi çözüyor, baskın olmak her şeyi çözüyor. Bu toplum örfünü adetini, saygınlığını sevgisini, onurunu benliğini kaybetmiş hiç önemli değil. Bu ne o platformun umurunda ne devletin hükümetin RTÜK’ün. Bu ülke rayından çıkmış durumda. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder