18 Şubat 2013 Pazartesi

Önemli olan masa başında zafere ulaşmak

Gece 01:30’dan sabah saat 06:00’ya kadar Hakkari’de bir çatışma oldu… Bu çatışma askerimizle PKK terör örgütü teröristleri arasında oldu. 

İki yüz civarı teröristin yaptığı bu ani saldırı da 24 asker şehit, 18 askerde yaralandı. Bu teröristlerin bir isteği bir hedefi yok, niyetleri sadece huzuru bozmak, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve vatandaşlarına zarar vermek.

Tamam, istekleri var; Türkiye’nin Doğusundan ve Güneydoğusundan toprak alıp o bölgede Kürdistan adı altında bir ülke kurmak. Saçma sapan bir düşünce işte. 

Bazıları bu teröre “savaş” diyor ama PKK örgütünün bu yaptığı düpedüz bir terör. Baskınla pusuyla mayınla insan öldürmek insanlık değildir. 

Sen otuz yıldır o bölgede önüne geleni acımasızca öldürüp yarala, sonra kalkıp “ben Kürt halkının haklarını korumak için bunu yapıyorum…” de. 

PKK örgütünün orada kimsenin hakkını savunduğu koruduğu filan yok. O bölgede toprak sahibi olmak, bunu da savaşla değil de terörle halledeceğini sanıyor. Ben yönetimini sevmesem de, Türk askeri dünyada bir numaralı askerdir ve kanının son damlasına kadar savaşır. Ne siyasi nede sivil çapulcuya aman vermez.

Bu terörü; PKK’nın yaptığına inananda var, devletin kendinin yaptığına da inanan var, dış ülkelerin müdahalesinin olduğuna inanan da var. Ama sonuçta olan, askere polise sivil halka oluyor. 

Bu işi devlet yapıyorsa faillerinin çıkarılması gerek, varsa yardım yataklık edenlerin ortaya çıkarılması gerek. Eğer bunu devlet yapıyorsa açıklasınlar, son yıllarda hükümete karşı darbeyi düşünenler bulunup cezaevine konuluyor, ama konu asker polis halk oldun mu, neden hiçbir şey yapılmıyor, hiç kimse açıklama yapmıyor. 

Belli ki bir yerlerde bir yanlış bir hata var. Sonuçta ölen yaralanan insanlar var. Bana kalırsa eğer vicdanları varsa hemen bugün Savunma bakanının istifa etmesi gerek veya Genel kurmay başkanının istifa etmesi gerek eğer hiç biri gereğini yapmıyorsa MİT başkanının istifa etmesi gerek. 

Hükümet başa geleli dokuz yıl oldu hem de tek başına bu devletin yöneticisi ama terör konusunda hala 2002 öncesi hükümetleri suçluyor, artık bunu yapmaması gerek. 

Bu bir çocuk oyuncağı değil, burada insanlar ölüyor anne babalar ağlıyor. 

Bir sabahta; “sınır ötesi operasyonla terör örgütü yuvaları yok edildi…” cümlesi ile uyanmak istiyorum, “polis noktamıza, asker noktamıza veya sivil halka teröristler tarafından saldırı yapıldı, şehitlerimize rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz…” cümlesiyle uyanmak istemiyorum. 

Onlar saldırmadan biz onların saklandıkları yeri yok edelim, istiyorum. Onlar askeri polisi sivil halkı öldürdükten sonra, Kandil Hakurk Zap kampları yakılıp yıkılması hiç bir işe yaramaz. 

Önemli olan; sırtlarında dört beş saat çatışacak, kilolarca silah ve mermiyle burnumuzun dibine kadar gelmeden müdahale etmek. 

Atalarımız bu toprak için on binlerle yüz binlerle milyonlarla savaşarak canlarını feda edip kanlarının son damlasına kadar savaştı, şimdi üç beş bin çapulcuya boyun eğmek bize yakışmaz. 

Altını çizmek gerek “askerimiz dağda zaferi kazansa da, önemli olan masa başında zafere ulaşmak”. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder