30 Mayıs 2020 Cumartesi

Haber Global, Neden; Muharrem İnce...

Benim de çok şikayetçi olduğum bir konudur haber kanallarında haber seyrederken birden bire Cumhurbaşkanının programına canlı yayınına geçmesi. 

Haber ne olursa olsun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir yerde boy gösterdiğinde tüm haber kanalları bir anda canlı yayına geçiyor, o an ki haber veya konuk ne olursa olsun bir anda yayının değiştirilmesi çok ayıp. 

“Bu canlı yayınlar verilmesin diyen” yok, ama tüm haber kanallarının aynı anda aynı şeyi vermesi etik değil. İnsanların beynini işgal ediyorlar, insanların hakkına tecavüz ediyorlar. Hem programcının hem konunun hem konuğun hem de izleyiciyi bunaltıyorlar. 

Bu bazen on dakika bazen yirmi bazen yarım saat bir saat sürüyor… 

Bu konu hakkında bende çok şikayetçiyim, herhangi bir belgesel seyrediyorum veya bir haber seyrediyorum, anında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayına geçiliyor. Bazen sorgusuz sualsiz, bu konunun tek suçlusu ise kanal sahipleri, çünkü canlı yayına geçmezlerse başlarına gelen gelene oluyor. Kanallarının reklam almaması, RTÜK kurallarının uygulanması, programlara konuk alamama vs. vs. gibi birçok şanssızlık başlarına gelebiliyor.

Ülkemizde yazılı ve görsel medya özgür değil, baskı altında… “Ben özgürüm” diyen bile baskı altında, tehditler alıyor. Reklam alamıyor, maddi sorunlar yaşıyor.

Dün akşam Haber Global kanalında Neden programında, Senem Toluay Ilgaz moderötörlüğünde birkaç yıl önce Cumhurbaşkanı adayı olmuş eski CHP milletvekili Muharrem İnce’ye çok büyük bir ayıp yapıldı, o da bu ayıbın altında kalmayıp “yumdu gözünü açtı ağzını” ve programı terk etti.

Muharrem İnce bu ayıba “dur” dedi ve çok büyük bir tepki gösterdi, çünkü konuk olduğu bu programda üç defa Cumhurbaşkanının programına bağlanıldı. Kimse demesin “bugün özel bir gün” diye, çünkü bu her zaman yapılan bir ayıp. Utanmazlık.

Eğer kanal sahipleri veya müdürleri baskı altındaysalar veya tehdit ediliyorlarsa bunu dile getirecekler ki, insan oldukları ortaya çıksın.

NOT: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programlarında sadece yandaş haber kanalları canlı yayın yapmıyor, çünkü onların izleyicisi cepte. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder