13 Mart 2020 Cuma

Korona Covit19 hayatı felç etti...

12.03.2020
Dört günlük bir aradan sonra bugün dışarıya çıktım, gerçi iki gün önce fizik tedavi egzersiz tedavisi almak için Özel Sempati Özel Eğitim kurumuna gidip gelmiştim. 


Yaklaşık dört ay önce Çin’in Vuhan kentinde başlayan Covid 19 adlı Corona virüsü yaklaşık bir ay öncede salgına dönüşüp İtalya, İran gibi ülkelerde görülmeye başladı. 


Şu an ise neredeyse dünya üzerindeki 150 civarı tüm ülkelerde var, Türkiye’de ise ilk olarak üç dört gün önce bir vakada görünmüştü, bugünde ikinci vakanın olduğu açıklandı. 


Eğer Türkiye bir ay daha dayana bilseydi, bu Covid 19 ömrünü tamamlayacak ülkemize sıçrayamadan bu dünyadan göçüp gidecekti. Bizde üç dört gün önce görünen vaka hava yoluyla gelip ülkesine dönüş için aktarma yapan bir yolcudan alındığı sanılıyor.
Vakanın kim olduğu ve nerede olduğu açıklanmadı çünkü bir kargaşaya neden olunmasından çekinildi. 


İtalya’da 650 civarı ölüm var, bunun başlıca nedeniyse ölümlerin olduğu yerin açıklanmasıyla insanlar o bölgeden başka bölgelere kaçtı ve kaçanlar arasında bulunan taşıyıcılarda kaçtıkları bölgeye virüsü taşıdı. 


Covid 19, Corona’nın bir türü, Corona ise her yıl kış aylarında görünen bir virüs türüymüş… 


Salgın haline dönüşen bu sefer ki Corona, nefes yoluyla Akciğeri etkiliyor ve oradan hayati öneme sahip organlara sıçrayıp kişinin ölümüne neden oluyor. 


Eğer kişinin bünyesi sağlam, bağışıklığı iyiyse bu virüs Akciğere ulaşmadan ağızda veya soluk borusunda ölüyor Akciğere ulaşamadan ömrünü tamamlıyormuş. Bu sefer ki Corona Covid 19’un ömrünü havanın ısınıp güneşin ortaya çıkmasıyla tamamlayacağı söyleniyor. 


Salgınlığı Mart sonu Nisan ayı içinde biteceği ön görülüyor... 


Devletin toplu ulaşımı ve toplanılan mekanları sterilize etme gibi aldığı önlemler dışında, kişinin de kendini koruma yöntemlerinin en başında temizliğine dikkat etmesi gerekiyor. Bolca su ve sabun kullanarak el yüz yıkamak, aldığı nefesin kalitesi ve bulunduğu ortamlara dikkat etmeli. 


Bu Corona Covid 19 çocuklara bir zarar veremiyor... Çünkü bu virüs çocukların Akciğerlerine tutunamadığı için onlara bir şey yapamıyor. Tutunamama nedeniyse çocukların Akciğerlerinin tertemiz olması. 


Ben çocukluğumdan bu yana kendine iyi bakan bir kişiyim; yediğine içtiğine, aldığı nefese dikkat eden, kişisel temizliğine ve hijyen kurallarına uyma konusunda ödün vermeyen bir kişiyim. 


Twitter;
Doğudan korkarken başımıza bela Batıdan geldi. #Corona 


Twitter;
Okullar 16 gün kapatılır, herkes AVM'lere dolar ve virüs hızla yayılır. #korona #coronavirüs #Covid_19 #okullartatilolsun 


Twitter;
Bir kaç yıldır kullanmakta olduğum ve Litresini 25- TL civarında aldığım dezenfektan şu anda yarım litresi 42- TL olmuş. Ülke birbirini kollayanla dolu, yakaladığı an "Allah verdiyse" diyor. #Corana #Korona #virüstürkiyede 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder