30 Haziran 2013 Pazar

Sekreter


Bugün öğleden sonra saat 15:00 civarı Surp pırgiç ermeni hastanesine gidip bire bir görüşme yapacak kişi aradım ama bulamadım.

İlk önce insan kaynaklarında kimse bulamadım sonra hastanenin yönetim kuruluna gittim ama orada da kimseyi bulamadım. Tüm yönetim Sefaköy’de bir yerde toplantıdaymış, onun için hastanede konuşabileceğim doğru dürüst bir kişi muhatap bulamadım. Hastaneden çıkış yaparken, kapı güvenliğinde bulunan bir arkadaş yanıma hastanenin yönetim kurulu başkanının sekreterini getirdi, o da “buyurun durumu bana anlatın, ben yönetimle konuşurum” dedi.

Bende “Ermeni vakıfları başkanı Bedros Şirinoğlu ile bir görüşme yapmak istiyorum, bunu sağlayabilir misiniz?” dedim, Konuyu öncelikle ona anlatmam konusunda ısrarcı olunca, bende birkaç haftadır beynimi tırmalayan konuyu ona anlattım. Hanımefendi “ben 1996 yılında bu hastanenin acil servisinin yaptığı bir hata sonucu tekerlekli sandalyeli hale geldim, Ermeni vakıfları başkanı Bedros beye durumumdan haberdar olmasını ve bu durum hakkında ne yapılabileceğini konusunda beni yönlendirmesini isteyecektim” dedim. Ben bunları anlatırken birkaç defa araya girdi, kendine göre haklı cevaplar verdi. “On yedi yıl sonra beklentiniz” ne dedi, “eğer haklıysanız belgeniz var mı” dedi, “bir problem varsa bu saate kadar neden dava açmadınız” dedi, sağlıkla ilgili konularda dava açma hakkınız beş yılla sınırlı” dedi. Bir sekreter olduğu halde beni soru yağmuruna tuttu, ters ters konuşmalar yaparak beni agrasifleştirmeye çalıştı, ama ben serinkanlılığımı korudum.

O sekreter, o kadar net ve seri konuştu ki sanırsınız bir avukat bir savcı, neredeyse tüm sorumluluk onda. Sonuçta sen, yönetim kurulunun sekreterisin neden tam savunmaya geçersin ki. Ben sadece “Bedros Şirinoğlu ile görüşmek istiyorum” dedim, o kadar. Madem Bedros Şirinoğlu yok, bana “yok” de, bende yoluma çekip gideyim. Bu yüzden doğrudan insan kaynakları ile konuşmak istedim, yönetim kurulu başkanı ile konuşmak istedim. Eğer başkaları ile konuşmaya kalktığımda seviye yerlerde olacağını biliyorum.

Biliyorum ki; Surp pırgiç ermeni hastanesinin acil servisinin yaptığı hatalı tedaviler bini aştı, her hatalı tedavisinde savunma yapa yapa, bir sekreter bile artık alışmış her soruya anında cevap vermeye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder